2 mai 2018

Haugerudbekken

Det inviteres til offisiell åpning av Haugerudbekken 4. mai klokken 16.00 utenfor Stjernemyrveien 12.

Utstillingsåpning:

Haugerudbekken

- et kunstprosjekt av Katja Høst og Liva Mork, der de sammen med lokale barn utforsker bekkens lokasjon og historie.

 

Fredag 4. mai kl. 16.00 ved Stjernemyrveien 12

Åpning ved Rina Mariann Hansen, Byråd for kultur, idrett og frivillighet.
Musikalske innslag ved elever fra Trosterud skole og Haugerud strykeorkester
 

 


Haugerudbekken er et stedsspesifikt kunstprosjekt der kunstnerne Katja Høst og Liva Mork samarbeider med elever på Trosterud skole om å lage en utsmykking i nærområdet. Prosjektet tar utgangspunkt i Haugerudbekken, en bekk som er ukjent for de fleste i området. Den ble lagt i rør da området ble bygget ut på 60 - 70 tallet. Sammen med barna har Høst og Mork utforsket bekkens lokasjon og historie, samt utviklet ideer for hvordan bekkens trase kan synliggjøres på bakkeplan i dagens landskap. Å plante blå blomster ble foreslått i prosessen og har blitt videreført i en stripe av lavtvoksende krokus plantet i plenen. 

På åpningen blir det vandring langs “krokusbekken” gjennom Haugerud borettslag og åpning av utsmykking på støyskjermen ut mot Tvetenveien. Samlet går vi til Trosterud skole, og ser en fotoutstilling laget av kunstkurs-elever på 4. trinn. Der blir det også urfremføring av Trosterudsangen, laget av musikklærer og komponist Karina Krokaa og elever ved Trosterud skole.

Katja Høst er utdannet ved institutt for fotografi på kunsthøyskolen i Bergen. Tematisk står identitet, selvforståelse og tilhørighet, samt sosiale og politiske konstruksjoner sentralt i kunstnerskapet.  www.katjahost.com 

Liva Mork er billedkunstner utdannet fra Statens kunstakademi, Kunsthøgskolen i Oslo. Liva jobber med installasjon, foto og performance, ofte i nær dialog med publikum og hvor utstillingsprosjektene ofte forutsetter publikums deltagelse for å realiseres fullt ut. www.livamork.com

Produsent: Kulturbyrået Mesén
Prosjektets nettsiden: www.haugerudbekken.no

Prosjektet er støttet av: Sparebankstiftelsen DNB, Eckbos legat, Kulturetaten Oslo kommune, Kulturrådet ved Norsk Kulturfond, Bydel Alna og AKS Trosterud Skole.

Bilder:
Planting av krokus
"Krokusbekken"
Kunstkurs for elever ved Trosterud skole

Pressekontakt:
Vibeke Christensen
mobil: 92 88 68 12
vibeke@mesen.no