21 des 2020

Oppdatering fra Fortum Oslo Varme

Julen 2020 nærmer seg, men før vi lar julestemningen senke seg ønsker vi å gi en oppdatering på fremdriften i prosjektet. Som de fleste av dere er kjent med, så har vi møtt på enkelte utfordringer som har forsinket fremdriftsplanen for å etablere ny fjernvarmetrase fra Alnabru og opp til Haugerud.

Den 18. desember kan vi bekrefte at vi har passert to store milepæler. Vi har boret oss under E6 og etablert en rørtrase under Norges bredeste motorvei, og vi har passert t-banens linje 2.

Forsinkelse med å etablere infrastrukturen påvirker ikke oppvarmingen og varmt tappevann hos deres beboere. Dagens energiløsning vil bli videreført frem til vi er klare for tilkobling til fjernvarmenettet og dermed overgang fra Haugerud varmesentral til tilknytning til Oslos fjernvarmenett. Det betyr at det ikke er ventet noen innkjøringsproblemer i forbindelsen med jul og nyttår.

Basert på dagens fremdrift forventer vi å kunne knytte Haugerud til fjernvarmenettet i midten av januar 2021.

Vi vil takke dere for samarbeidet i 2020, og ønske dere en riktig god jul og de beste ønsker for det nye året.


Vår driftssentral er tilgjengelig hele døgnet på telefon 22 43 59 80. Ved akutte feilsituasjoner legger vi fortløpende ut informasjon på www.fortum.no

Mvh

Fortum