Containerdag onsdag 1. september

26. august 2021
Til onsdag 1. september vil det være containerdag igjen. Som vanlig vil komprimatorbilen stå på den store plassen midt på området fra kl. 15.00 – 20.00. Benytt gjerne muligheten for å rydde i fellesrom i kjelleren i de forskjellige blokkene.

Denne dagen kan du kaste storsøppel (ikke oppussingsarbeider) som du ikke får kastet i ordinær søppel til daglig. Du må selv bære ditt søppel ned til komprimatorbilen. Der vil det være folk som hjelper deg og sjekker at du har sortert søpla riktig.

Trenger du å låne tralle for å frakte søppel ned til komprimatorbilen, ta kontakt med vaktmester.

Det er ikke tillatt å sette igjen søppel foran komprimatoren i forkant av containerdag. Vi gjør oppmerksom på at området er videoovervåket og hensetting av søppel vil medføre bøtelegging.

E-bur for småelektrisk avfall
Vi har et elektronikkbur for kast av småelektriske ting som blant annet datautstyr, kabler, barbermaskiner, husholdningsapparater som støvsuger, brødrister, kaffetrakter, tv, miksmaster, vannkoker, lamper, lampetter, radioer, stereoanlegg osv. Buret vil stå ved komprimatoren på containerdagen.

Nb! Her skal det ikke kastes lysstoffrør, lyspærer, batterier eller store hvitevarer.

Følgende er definert som spesialavfall og kan ikke kastes
Glass, lysrør, kjemikalier, maling, oljer, impregnerte trematerialer, brann- og eksplosjonsfarlige gjenstander, bilbatterier og lignende må kastes på egne miljøstasjoner, for eksempel Esso ved Rema. På Rema tar de imot lysstoffrør og små batterier. Bildekk kan kastes hos dekkforhandlere, for eksempel Dekkmann på Alnabru. Hvitevarer som kjøleskap, fryser, komfyr med mer kan kastes hos for eksempel Lefdal på Alnabru. Man kan også bestille retur av gamle/ødelagte hvitevarer ved kjøp av nye.

Avfall etter oppussing
Du kan ikke kaste materiale fra større oppussingsarbeider på containerdagen. Da må du bestille en iSekk fra http://www.isekk.no/ eller tilsvarende.

Nyheter