Varmtvannsmåler

Høsten 2022 ble det installert varmtvannsmålere i alle leiligheter. Fra 1. januar 2023 startet vi å måle varmtvannet i alle leiligheter. Det måles kun varmt vann som renner igjennom dine kraner i leiligheten. Varmen i radiatorene holdes utenom.

For å kunne lese av din varmtvannmåler digitalt må du opprette bruker hos Brunata Online. Dette gjør du ved å sende e-post til brunata@brunata.no. Det er kun registrert andelseier i Obos for Haugerud Borettslag som vil få tilgang til varmtvannsmåler. Er det registrert flere andelseiere på leiligheten vil kun en få tilgang.

Når du sender e-post til Brunata må du oppgi følgende:

 • Fornavn og etternavn
 • Din bostedsadresse (gatenavn og nummer)
 • Leilighetens H-nummer (står normalt på inngangsdøren til leiligheten eks. H0101)

Når din e-postadresse er registrert vil du motta en e-post med lenke til å opprette en bruker for din leilighet. E-posten kommer fra noreply@brunata.com. Om du ikke mottar denne er det fint om du sjekket ditt SPAM filter. Inne i e-posten ligger en lenke. Lenken er gyldig i en gitt periode, så viktig at du får registrert din bruker før perioden går ut.

 

Hvor kan jeg lese av varmtvannet digitalt

Innlogging skjer fra https://online.brunata.com/

Du logger på med din e-postadresse og ditt passord.

Brukerveiledning finner du under Beboerguiden.

 

Forbruk av varmtvann

Normalt gjennomsnittsforbruk av varmtvann for en 4-roms leilighet med fire personer er estimert til å være ca. 1750 liter i uka. For en måned vil dette utgjøre ca. 7000 liter. Er man flere enn fire personer i husstanden må man beregne høyere forbruk.

Er du klar over at du bruker mer varmtvann enn det som er estimert for leiligheten, er det mulig å justere opp a-konto beløpet ved å ta kontakt med daglig leder. Ved å justere opp a-konto beløpet vil du kunne fordele kostnaden utover hele året fremfor å få en stor sluttregning på overforbruket når året er over.

 

A-konto

A-konto betyr at en del av din felleskostnad er forbeholdt varmtvannsforbruk. Når du får din regning på felleskostnaden vil det for eksempel stå, for en 4-romsleilighet i 1. etg.:

 • Felleskostnader kr. 5211,00
 • A-konto varmtvann kr. 700,-
 • Vedlikehold kjøreveier kr. 42,-
 • Balkong kr. 410,-
 • Totalt kr. 6363,-

Da betaler du inn på din a-konto for varmtvann kr. 700,- hver mnd. I løpet av et år vil dette utgjøre kr. 8400,-. Når året er over vil du få tilbake penger dersom du har brukt varmtvann for mindre enn kr. 8400,-. Dersom du har brukt varmtvann for mer enn kr. 8400,- vil du få en ekstra regning på det overskytende beløpet.

A-konto beløp

 • For en 4-roms leilighet er a-konto beløpet beregnet til kr. 700,- pr. mnd.
 • For en 2-roms leilighet er a-konto beløpet beregnet til kr. 300,- pr. mnd.
 • For en 1-roms leilighet er a-konto beløpet beregnet til kr. 200,- pr. mnd.