Hjelp til vanning

10. mai 2022
Takk igjen til alle som bidro på beplantningsdugnaden 30. april. Det var imponerende oppmøte og veldig god arbeidslyst fra både store og små. Nå gjelder det bare at vi passer på å vanne de nye plantene.

Flere har meldt seg som vanningsansvarlige for sin grillplass, og vi ser med glede at mange er ute og steller og vanner frivillig. Dette setter vi stor pris på. Men, vi trenger at flere bidrar,  og spesielt det første vekståret.

I fellesferien har vaktmester lovet å hjelpe litt til, ellers er vanningsarbeidet noe vi håper alle beboere i borettslaget kan være med å ta ansvar for i fellesskap.

Du må gjerne melde deg som vanningsansvarlig for enkelte uker. Ellers er det bare å vanne når du ser det er tørt. I brukerveiledningen for vanning, kan du se nærmere beskrivelse for hvordan henholdsvis trærne, plantekassen og buskene vannes best.

Det er plassert ut tromler med vannslanger som skal rekke bort til hver grillplass. Bare let litt rundt blokka di eller naboblokka så finner du den.

Ikke sløs med vannet!

Ved vanning oppfordrer vi til å ikke sløse med vannet. Oslo kommunes anbefaler oss om å bruke mindre vann, dette gjelder først og fremst vannspreder for vanning av plen og unødvendig dusjing. Å fylle opp vanningsposer og vanningstank med slange, samt vanne buskene punktvis rett ved rotsonen er etter vår mening akseptabelt etter kommunens råd. Vanningspose og vanningstank forhindrer unødvendig fordamping av vann og er dermed en effektiv og økonomisk måte å vanne på.  

Har du noen spørsmål om vanning eller beplantningen rundt grillplassene, kan du ta kontakt med grøntgruppa på skjema nedenfor.

Tusen takk for hjelpen. Sammen gjør vi Haugerud Borettslag enda triveligere!

Henvendelse til grøntgruppa
Grøntgruppa

Maximum file size: 2.1MB

Nyheter